Forbered dit boligkøb

Det kan være en rigtig god idé at være forberedt, hvis den perfekte bolig dukker op, og man vil handle hurtigt. Allerede inden, du begynder at lede seriøst efter boligen, har vi et par gode råd til dig:

  • Book et møde hos dit pengeinstitut – det kan være værdifuldt, at tage en rådgiver med på råd allerede på det tidspunkt, hvor du kun overvejer at købe ejerbolig. Læg et budget så du kan få at vide, hvor mange penge du kan låne. Hvis du aldrig har lagt et budget før, kan dit pengeinstitut hjælpe dig. Få en forhåndsgodkendelse til lånet – så har du finansieringen på plads.
  • Klarlæg dine behov: i hvilket område skal ejerboligen ligge og hvor meget plads har du behov for?
    Husk også at se lidt frem i tiden: Hvad er dine behov om 3-5 år?
  • Hvis du skal købe bolig sammen med en eller flere andre, skal I blive enige om, hvor meget I hver især skal eje og I skal blive enige om vilkårene (hvad nu, hvis f.eks. en af jer vil sælge boligen om et halvt år?). Det er en god idé, hvis I allerede nu bliver enige om at få udarbejdet en såkaldt ”samejeoverenskomst”, som regulerer jeres indbyrdes forhold.
  • Herefter kan du lede efter drømmeboligen på hjemmesider, i avisen eller f.eks. ved at besøge dine lokale ejendomsmæglere. En gang i mellem kan det være en idé at fortælle ejendomsmæglerne hvad du leder efter – så kan de også kontakte dig, hvis det rette skulle dukke op.

Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for et godt råd inden, du beslutter dig for at købe ejerbolig.

Lige så snart du har fundet en bolig, du overvejer at købe, anbefaler vi, at du kontakter os – det er også helt uforpligtende.

Se før du skriver under på købsaftalen.